ISO 22000 Gıda güvenliği yönetim sistemi, uluslararası bir standarttır ve dünya çapında güvenli bir gıda üretim zinciri oluşturmak amacıyla doğmuştur. Bu sistem üretici örgütleri, tüketiciler, tedarikçiler, düzenleyici otoriteler ve ilgili diğer kuruluşlar arasındaki iletişimi sağlamak için tasarlanmıştır ve bu şekilde gıdanın bulunduğu yere kadar her aşamada izlenebilir. Gıda zincirinin tüm aşamalarında gıda güvenliğini sağlamayı hedefleyen bu sistem, HACCP ilkelerini de bünyesinde barındırmaktadır.
Bu standardın gerektirdiği sistemler; Gıda zincirindeki gıda güvenliği tehlikelerini etkin bir şekilde kontrol etmek ve tüketiciler için güvenli gıda üretmek isteyen gıda zincirinde doğrudan veya dolaylı olarak yer alan tüm kuruluşlar başvurabilir.
Unutmayalım standart bize neyi nasıl yapacağımızı söyler ama uygulanacak yöntemi kuruluşa bırakır!
Konu ile ilgili detaylı olarak danışmanlık/eğitim süreçlerimizi ve iş planımızı öğrenmek için lütfen iletişime geçiniz.